naar boven  

Aflevering 2 van de Del Ferro podcast "Verademing"

20-09-2022

Wist je dat in Nederland ruim 1.000.000 mensen dagelijks last hebben van hyperventilatie? Wat is hyperventilatie eigenlijk en nog beter; hoe kom je hiervan af?

Heb jij wel eens last van plotseling zweten, hartkloppingen, licht gevoel in je hoofd, druk op de borst, slecht slapen en/ of paniek aanvallen? Grote kans dat je een vorm van hyperventilatie hebt.  

Veel mensen associëren klachten niet direct met verkeerd ademen. Een functionele, goede ademhaling heeft een zeer positief effect op zowel lichamelijke klachten als spanningen, onrust en zelfs somberheid. 

Al deze aspecten en meer zijn te beluisteren in de podcast van september waar podcastmaker Silvia Bromet samen met Ingrid Del Ferro hun ervaringen delen hoe zij ooit van hun hyperventilatie klachten zijn afgekomen.

Silvia heeft jarenlang zware hyperventilatie gehad en is bij the Breathing Academy hier vanaf gekomen, waardoor zij ook haar zware medicatie kon afbouwen. Het slikken van beta blokkers behoort nu gelukkig tot het verleden. Ingrid Del Ferrro zelf is ook ervaringsdeskundige. Zij had op jonge leeftijd last van acute hyperventilatie aanvallen en is hier volledig vanaf gekomen.  

In de podcast van deze maand worden de effecten en resultaten van efficient ademen besproken.

Tune in op zondag 25 september om 20:00u voor de tweede aflevering van de Podcastserie ‘Verademing’, te beluisteren op SpotifySoundCloud & Apple Podcasts.