naar boven  

RTL Nieuws: klachten van stotteraars erger door corona

15-10-2021

RTL nieuws, 15 oktober 2021- Steeds meer mensen maken een afspraak voor stottertherapie. Dat ziet het Del Ferro-instituut, dat de therapie aanbiedt. De mensen die stotteren zeggen dat hun klachten erger zijn geworden door de anderhalve meter afstand waardoor mensen vaker thuis moesten werken.

Uit onderzoek van het Amsterdam UMC bleek al dat de mentale gezondheid van kinderen en jongeren achteruit is gegaan in tijden van de coronacrisis. “Een van de problemen die hieruit is voortgekomen is een stijging in het aantal mensen die stotteren ondervinden”, stelt het Del Ferro Instituut in een persbericht. 

Mensen zoeken hulp

De mensen die ‘als het ware redelijk met het stotteren konden leven, liepen letterlijk zo vast, dat zij geen andere uitweg meer zagen dan hulp te zoeken’, zegt het instituut.

Onderzoeksbureau DirectResearch deed vorig jaar in opdracht van OpenUp ook onderzoek naar de mentale situatie van jongeren. Daaruit bleek dat millennials meer spanning, angst en stress ervaren door corona dan ouderen. 27 procent van de millennials had vorig jaar oktober behoefte aan een gesprek met een psycholoog.


15 oktober 2021

​​
​​​​