naar boven  

Ervaringen van jongeren

06-04-2021

Voor onze jongeren hebben wij onze speciale 6-daagse training. Hier zitten onze cursisten met leeftijdsgenoten zodat ze veel met elkaar kunnen oefenen en spreken over dezelfde interesses. De jongeren training is een dag langer zodat zij in een rustiger tempo door de cursusstof heen kunnen. Hieronder zijn de ervaringen van een gezamenlijke groep te lezen.

++
Ik vind de Del Ferro Methode fijn. Met de methode ben je 100% zeker dat je niet gaat stotteren en die zekerheid heb ik nog nooit gehad. In het begin vond ik de methode best wennen. Ik moest aan mijn familie vertellen hoe het was gegaan. Elke dag ben ik de methode meer gaan waarderen en voel ik me blij het te gebruiken.

Ik ga mijn uiterste best doen om de techniek tot de nazorg bij iedere zin en woord te gebruiken. Zodat ik weer zo snel mogelijk al de momenten waarop ik heb gezwegen, opnieuw pratend kan beleven.

Ik vond de cursus van Patrick heel goed. Hij is kritisch maar dat vind ik juist fijn aan een docent. De betekenis van zijn verhalen is was duidelijk. Ik vond het fijn om bij Del Ferro te zijn. Ik hoef nu nooit meer te zwijgen. Ik moet alle woorden aan elkaar plakken. Ik vond het een top cursus!

Sofie – 14 jaar

++
De eerste dag vond ik heel spannend maar de groep was al snel aan elkaar gewend. De moesten voor de camera spreken. Kort daarna legde Patrick fase 1 uit en daarna stotterde ik niet meer als ik de techniek toepaste. Ik vond Patrick een hele fijne docent omdat hij het luchtig houdt en vol zit met enthousiasme. Daardoor was het veel makkelijker om te luistern, de tijd vloog voorbij!

In fase 3 heb ik bij de McDonalds besteld en ik heb ook twee onbekende mensen aangesproken. Ik vind het nu ook veel minder eng om te bestellen. Als het zo door gaat kan ik straks zonder methode normaal praten en dan kan ik later overal werken waar dat niet kon met een stotter. En ik kan dan ook altijd praten wanneer ik het wil! Ik verheug me nu al op het gevoel van niet hoeven na te denken of er een stotter aankomt en alles vloeiend gaat.

Sunka  – 14 jaar

++
Ik ben blij dat ik heb deelgenomen aan de Del Ferro stottercursus want nu is mijn zelfvertrouwen flink gestegen. Nu kan ik alles zeggen wat ik wil zeggen en nu hoef ik nooit meer te zeggen tegen docenten of andere mensen dat ik last heb van spreekangst, want die is voor mij nu voorbij!
Ik geloof nu dat ik mijn droombaan waar kan maken als (grond)stewardess.

Door de Del Ferro cursus kan ik mezelf weer zijn en dat was ook mijn doel om hier naartoe te komen en natuurlijk om mijn stotterprobleem op te lossen. En dat gaat mij zeker lukken als ik de technieken blijf toepassen.

Ik vond het leuk en fijn om samen met andere cursisten te werken aan één zelfde doel. Ik heb nog nooit zoveel informatie gehad over het middenrif. Het was heel interessant om te weten wat het middenrif doet als je stottert.

Mijn ervaring bij Del Ferro is: ik heb de cursus als leuk en fijn ervaren. De docent legde alle stappen van de technieken goed uit, waardoor ik de technieken snel oppakte. Vanaf de eerste dag was ik stottervrij.

Shaziya – 14 jaar

++

Ik zou deze cursus aanbevelen omdat ik al gelijk op de eerste dag niet meer heb gestotterd. Ik wil graag bij de politie en nu ik vloeiend spreek, kan ik daar ook sneller worden aangenomen.

Doordat ik vloeiend spreek kan ik nu in een restaurant gewoon mijn eten bestellen. Ik hoef nu niet meer na te denken over welke woorden ik gebruik. Toen ik stotterde zocht ik vaak andere woorden die ik makkelijker kan uitspreken. Mijn verhalen zijn nu samenhangend en te begrijpen voor anderen.

Patrick is een leuke en goede docent. Naast dat hij ons goed heeft geholpen met de Del Ferro Methode, heeft hij ook geholpen met mijn mindset. Hoe ik naar dingen kan kijken. Ik heb een positiever beeld van mijn toekomst en de wereld. Ik vond de training superleuk en vind het jammer dat het al is afgelopen. Ik kijk uit naar de nazorg dagen!

Patrick, bedankt dat je mij geholpen hebt!

Morris - 12 jaar

++