naar boven  

Weekberichten in het nazorgtraject

24-03-2021

Wij verzoeken onze cursisten om na de cursus weekberichten te blijven sturen. In dit proces leren zij om helemaal van hun spreekangsten af te komen door de Del Ferro Methode in het dagelijkse leven toe te passen. In alle situaties waarin je voorheen gestotterd hebt: werk, school, vrienden, familie en hobbies, ervaar je nu om vloeiend te spreken.

Het overwinnen van het stotteren resulteert in nog meer voordelen. Zo krijgt het zelfvertrouwen een enorme boost en komen mensen nog meer uit hun comfort zone. 
Onderstaand is een bericht van Lotte, één van onze cursisten.

++
Hey Patrick!

Hier gaat alles eigenlijk wel prima. Met jou? Fase 5 is heerlijk om te gebruiken (vergeleken met de rest) en ik merk dat ik al steeds vaker automatisch praat. Wel gebruik ik in winkels e.d. wel steeds fase 4, dit voelt een stuk veiliger. Voorlezen en telefoneren is geen enkel probleem, ook hier gebeurt het af en toe automatisch. Ik merk dat ik ook steeds meer zelfvertrouwen krijg, heerlijk gevoel. Dit uit zich niet alleen in het praten, maar ook in de rest van het dagelijks leven. Zo heb ik afgelopen week voor het eerst een filmpje op Facebook en Instagram geüpload waarop ik gitaar speel en zing. Dit zou ik eerst nooit gedurfd hebben, want ik was bang voor de mening van anderen. Nu heb ik zelfs meer dan honderd berichtjes gekregen van mensen die het heel mooi vonden, maar nog belangrijker: mensen die het knap vonden dat ik dit durfde. En daar ging het mij om. Ook zulke uitdagingen die in principe weinig te maken hebben met praten helpen me om meer zelfvertrouwen te krijgen. En daar hebben jullie mij mee geholpen!
++