naar boven  

Van stotteraar naar politica

02-03-2021

Lijsttrekker van Splinter en onafhankelijk Tweede Kamerlid Femke Merel van Kooten had tot haar 13de levensjaar een ernstig stotterprobleem. Zij kon geen zin vloeiend zeggen en werd hier ontzettend mee gepest. Geen logopediste/stottertherapeut kon haar genezen. Zo zat Femke Merel jarenlang opgesloten in zichzelf. Het stotteren maakte dit hoog intelligente meisje zo onzeker en verlegen dat zij dreigde op te groeien als een introverte en teruggetrokken tiener.

Del Ferro heeft mijn leven gered
Gelukkig keerde het tij, toen zij op 13 jarige leeftijd in aanraking kwam met de Del Ferro Methode. Zij volgde de cursus bij directeur Ingrid Del Ferro en Patrick Wijdenes (ex stotteraar en docent aan het instituut) en kwam na een intensieve training van het stotteren af. Hierdoor kreeg haar zelfvertrouwen een boost en verloor zij grotendeels haar spreekangst. Zoals zij zelf onlangs zei; “Del Ferro heeft mijn leven gered.”

Doordat Femke Merel niet meer stotterde openden er deuren. Zo ging zij rechten studeren en werd haar interesse voor de politiek gewekt. Op haar 33ste werd zijn als Tweede Kamerlid gekozen voor de Partij voor de Dieren en is sinds een paar jaar onafhankelijk Tweede Kamerlid. Op 17 maart a.s. doet Femke Merel mee aan de verkiezingen met haar eigen politieke partij Splinter.

Van een introvert meisje, naar een powervrouw
Van een verlegen meisje, naar een powervrouw die haar stem letterlijk laat gelden als volksvertegenwoordiger van het Nederlandse volk.

Een onafhankelijke vrouw die wars is van machtspelletjes. Femke Merel staat bij velen bekend als het hard werkende Kamerlid dat ook nog eens resultaten boekt. Zo heeft zij in haar eentje ervoor gezorgd dat alle zorgmedewerkers de Corona zorgbonus van € 1000,-= netto kregen. Geen enkele partij heeft zo veel additioneel geld voor de zorg losgekregen als onafhankelijk Tweede Kamerlid Femke Merel. 

Inspiratiebron
Maar ook op het gebied van stotteren is  zij een grote inspiratiebron. Zo is Femke Merel voor 225.000 stotteraars in Nederland hét voorbeeld dat je stotteren kunt overwinnen en laat zij, in tegenstelling tot de algemene opinie van erkende logopedisten en stottercentra zien dat stotteren overwonnen kan worden. Om mensen die stotteren een hart onder de riem te steken is zij sinds 2020 ambassadeur van het Del Ferro Instituut. 

Zou haar jarenlange worsteling met haar stotterprobleem een oorzaak kunnen zijn waarom Femke Merel de kwetsbare dingen en mensen in deze samenleving zo’n warm hart toedraagt?
In het partijprogramma van Splinter streeft zij namelijk naar een zorgstelsel dat maatwerk ondersteunt, waarbij onnodige zorg en overbehandeling wordt aangepakt en gaat zij ervoor strijden dat niet reguliere stottertherapie wordt opgenomen in de basiszorgverzekering.

Ingrid Del Ferro, directeur van het Del Ferro Instituut en The Breathing Academy, draag Splinter een warm hart toe. Zij staat als nr 5 op de kandidatenlijst en steunt op deze manier de paolitieke idealen van Femke Merel van Kooten. 
“Nederland heeft in deze crisis meer dan ooit behoefte aan een scherp, onafhankelijk Tweede Kamerlid, die niet alleen maar applaudisseert voor de zorg maar revolutie maakt in Nederland. Zij moet in de Tweede Kamer blijven om haar belangrijke werk voort te zetten!”, aldus Ingrid 

Ben jij benieuwd naar deze veelzijdige vrouw en wil je Splinter beter leren kennen, kijk dan op www.splinterpolitiek.nl