naar boven  

Evaluaties van Del Ferro cursisten

25-02-2021

Samen naar een bepaald doel werken geeft een klik, een band en het brengt elkaar naar grotere hoogtes. Het groepsgevoel groeit gedurende de week en het helpt elkaar naar grotere hoogtes. Wij zien hier de toegevoegde waar van in en met deze kennis stellen wij ook groepen samen naar leeftijd en interesses. Onderstaand een aantal evaluaties van 1 groep.

++
Ik stapte hier heel nuchter in. Ik wist niet helemaal wat me te wachten stond. Ik had het laatste half jaar zoveel last dat ik ook geestelijk veel last kreeg. Na de afgelopen 5 dagen kijk ik heel anders tegen mijn toekomst aan, die vol kansen ligt en die ik met beide handen ga aanpakken. Ik ben ook vastberaden om na morgen door te pakken met de juiste methode.

Patrick vind ik een eerlijk persoon, die alles met passie en kracht verteld. Hij wist me te raken met zijn verhalen. De methode is buiten mijn verwachting goed. Ik vind het ook bizar dat jullie de enige goede therapie zijn.

Het groepje vond ik ook super. Iedereen gaat er 100% voor. Vind het ook mooi om te zien dat we alle 5 compleets anders zijn, maar om dezelfde reden zo een mooie band opbouwen. Ik ben blij en dankbaar dat ik deze 5 dagen heb mogen meemaken. Hiervoor wil ik jullie bedanken. Ook dat mijn ware ik weer naar boven komt.

Savannah -  21 jaar 
++

In het begin vond ik dat er weinig ruimte was voor vragen maar nu snap ik waarom dat zo was. Je moet gewoon eerst alleen de methode toepassen en daarna krijg je er meer gevoel bij. Patrick heeft op mij grote indruk gemaakt met zijn bedrevenheid. Hij is natuurlijk veel aan het woord maar het werd nooit saai.

Ik vond het fijn dat er zo diep werd ingegaan op het menselijk lichaam, dan snap ik zelf beter wat er gebeurd. Ik vond het ook erg fijn dat er zoveel aandacht werd besteed aan de psychologische kant van het stotteren.

Door deze cursus heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Het maakt mij minder uit wat anderen mensen van mij denken.

Martijn – 31 jaar
++

De Del Ferro Methode heeft mijn zelfvertrouwen een boost gegeven omdat ik nu alles kan zeggen wat ik wil zeggen.

De methode was fijn om toe te passen. Je merkte meteen het resultaat, wat je weer zelfverzekerder maakte. Het was ook fijn om te zien wat je lichaam doet tijdens het spreken (welke spier ervoor gebruikt wordt) en hoe die werkt.

De uitleg van de methode is zeer goed. Het is begrijpend, leuk om naar te luisteren en heel interessant.

De Del Ferro Methode is de eerste die mij er van weet te overtuigen dat stotteren te overwinnen is. Ik zal het natuurlijk wel zelf moeten doen met de methode doe ik heb gekregen.

Levi – 27 jaar
++

Ik ga ervan uit dat ik straks net zoals Patrick spreek wanneer ik zijn niveau kan behalen en handhaven. Deze methode gaat mijn verder brengen in mijn carrière. Ik ben blij dat ik de methode hebt ontdekt. Het is bewezen, het werkt en het helpt mij verder.

De oplossing zit vaak in de eenvoud. Dit heeft Del Ferro laten zien. Vele stotter therapieën zoals een logopedist zouden op dit onderdeel moeten verbeteren.
Patrick, ontzettend bedankt voor je kwetsbaarheid, de rake verhalen doen wat met mij!

Klaas – 29jaar
++

Ik zag van tevoren best op tegen deze week (als in: er gaat iets veranderen en nieuwe mensen ontmoeten). Maar het is me erg meegevallen. Ik vind het fijn dat de medecursisten van mijn eigen leeftijd zijn en heb echt het idee dat we met zijn allen goed door één deur kunnen. Daarnaast vind ik Patrick een erg leuke, inspirerende enthousiasmerende, betrokken en geloofwaardige docent. Ik merk dat ik nu meer durf en hoop dat dat alleen nog maar verder zal groeien. Ik heb mij vandaag in ieder geval (deels) gerealiseerd dat ‘anderen’ vaak helemaal niet onaardig/ gemeen zijn als ik soms denk. Dat is sowieso (ook buiten de context van de cursus) een prettige take-away. Ik hoop dat ik voor de komende tijd de durf en het doorzettingsvermogen heb om volop te blijven oefenen. Ik ben in ieder geval al blij dat er al twee nazorgdagen ingepland staan. Volgende week ga ik solliciteren en ik ben benieuwd hoe de sfeer dan is als ik de methode in een zakelijke omgeving toepas. Ik ben ook heel benieuwd hoe mijn vrienden en familie zullen reageren, voor hen is het ook natuurlijk wennen.

Qua werk hoop ik snel iets te vinden dat goed bij mij past. Het is in ieder geval een fijne gedachte dat als ik de methode goed toepas, mijn stotteren nooit meer een rol zal spelen in de sollicitatieprocedure.

Joost - 26 jaar
++