naar boven  

Ervaringen van onze cursisten

10-02-2021

Het Del Ferro Instituut streeft ernaar zich te blijven ontwikkelen. Daarbij staat het luisteren naar de ervaringen van onze cursisten op prioriteit nummer 1. Iedere cursist krijgt een evaluatie formulier mee en schrijft hierin zijn of haar belevingen feedback op. Onderstaand teksten beschrijven de ervaringen zien van cursisten in de week van 1-5 februari 2021. Meer ervaringen zijn te lezen op deze link.

++

Lieve mensen van Del Ferro,

Ik heb hoop gekregen op iets dat ik tot voor kort voor onmogelijk had gehouden. Nee, ik heb zelfs de overtuiging gekregen, dat ik volledig van mijn stotterprobleem af kan komen. De DFM werkt bij mij erg goed, maar nu ben ik vooral heel benieuwd voor de periode die komen gaat. Dat het mij gaat lukken om de DFM toe te passen weet ik zeker, maar er is nog veel onontgonnen gebied nu. Gelukkig biedt de methode veel zekerheid. En niet alleen de methode, het is het totaalplaatje.

De betogen en inspirerende docenten helpen je echt de overtuiging te vinden dat je het kunt. Hoewel de Del Ferro Methode een elementair onderdeel is om van het stotteren af te komen, is de innerlijke overtuiging dat je het kan, zo mogelijk nog belangrijker. Dennis en Patrick zijn ontzettend geduldig en stralen positieve energie uit. Zonder hen zou de methode zeker ook werken, maar zij maken hem effectiever.

Alle lof, want mijn achterdocht en ongeloof zijn omgezet naar overtuiging dat ik kan spreken wat ik wil, wanneer ik wil!

Jasper - 28 jaar
++

++
Ik vind de Del Ferro Methode heel ingrijpend. Heb echt even de tijd nodig gehad om te moeten schakelen. Maar het is fantastisch!Ongelofelijk dat dit niet door logopedisten gezegd is , wat een wereld…

Patrick vertelde mij op donderdag een verhaal, wat mij tot op het bot raakte, alles in mijn lijf ging bewegen. Er was iets gebeurd van binnen, hij heeft me geraakt.En dat bedoel ik positief!

Dennis, wat ben ik jaloers op zijn spreken en over laten komen van dingen. Zo wil ik ook kunnen spreken, zo overtuigend. Patrick en Dennis, 2 voorbeelden.

BEDANKT!Ik heb er weer zin in!

Lotte - 30 jaar
++

++
Het voelde eerst erg onwennig omdat ik mensen in real life zie dit net zo praten als ik. Ik merk in de 5 dagen al zo een verschil, zowel lichamelijk als psychisch. Ik ben positief verrast, omdat ik altijd al had aangeleerd: je bent nou eenmaal een stotteraar en na al die jaren had ik het een plekje gegeven. Maar nu ik na 5 dagen al zo vloeiend spreek na de afgelopen 15 jaar, motiveert het mij alleen maar meer. En dan heb ik het nog geen eens over de lessen gehad. In 1 woord te omschrijven: geweldig!!

De manier waarop Dennis en Patrick vertelden was zo aangenaam, fijn en plezier. Als individu vind ik ze al goed, maar samen vullen ze elkaar zo goed aan. Ik heb geen seconde verveeld. Ook al zaten we in een groep, heb ik me geen enkel moment ‘onzichtbaar’ gevoeld. Alles wat ze zeiden kwam binnen en bleef.

En ik vond het ook mooi dat ze hun persoonlijke verhalen vertelden. Dat was erg mooi en interessant. Om het van een ex-stotteraar te horen. En alles wat ze zeiden klonk zo oprecht en daardoor is mijn zelfvertrouwen ook gegroeid. Op de 2e dag voelde dat ik erg teleurgesteld en onzeker was over mijn praten. Maar door de woorden van Patrick en Dennis kreeg ik wel weer motivatie. En dat elk compliment heel oprecht was en de tips die ik kreeg nam ik mee en ging ik mee oefenen. Twee dagen later zag ik zo een sprong vooruit en dit was grotendeels niet gelukt zonder Dennis, Patrick, de groep en natuurlijk mijzelf. Ik ben heel trots op mijzelf en ik denk dat dit de 1e keer is dat ik het zo zeg en ook meen. Mijn vloeiende praten en zelfvertrouwen terug dat is iets waar ik mijn hele leven profijt van heb.

Ondanks mijn ADHD kon ik mijn aandacht er bijna niet van af houden.Om het zo te zeggen: ze zijn perfect uitgesneden voor dit!

Saliatho - 17 jaar
++

++
Mijn ervaring tot nu toe met Del Ferro is waanzinnig. Er is deze week zoveel veranderd in mij. Ik kan mijzelf eindelijk vloeiend uiten. Dit alleen door het hanteren van 3 simpele stappen wat na een bepaalde tijd ook niet meer hoeft omdat het langzaam in je systeem komt! Zelf vraag ik me af waarom ik dit niet eerder gedaan heb.

Elke angst die je hebt als stotteraar is gewoon weg! Wat het afmaakt zijn de leraren, de combinatie van Dennis en Patrick is geweldig, beide stotteraars geweest en beide uitmuntende sprekers. Er is nog geen leraar geweest die de hele dag mijn aandacht heeft weten te houden. De informatie werd overgebracht op top niveau. De inspirerende verhalen deden mij ook een hoop en bleef er ook vaak na de les over nadenken.

Naast een stotter cursus zijn ze ook mental coach, dus 2 in 1 (eigenlijk 3 in 1 als je het ademen meerekent).

Met de Del Ferro Methode ga ik mezelf weer verder kunnen ontwikkelen, geen onzekerheden meer!

Niels 26 jaar
++

++
Ik heb een ontzettend goeie tijd gehad bij Del Ferro. De leraren Patrick en Dennis waren helemaal top. Ze zijn beiden grappig en hebben beiden wijze uitspraken. Ik ben ontzettend blij dat ik deze stap heb gemaakt omdat ik denk dat ik mijn hele leven hier iets aan heb.

Ik heb door deze cursus een hoop meer zelfvertrouwen gekregen om te spreken tegen andere mensen en ik ga het spreken daadwerkelijk weer leuk vinden. Terwijl ik het eerst verschrikkelijk vond. Ik heb nog niet echt een droombaan maar ik denk dat ik zo een stuk gemakkelijker die droom kan gaan bereiken. Patrick & Dennis, bedankt voor deze onvergetelijke week.

Daan - 17 jaar
++