naar boven  

Vloeiend spreken: vrij als een vogel

09-02-2021

Het Del Ferro Instituut houdt nauw contact met haar studenten in de periode na de cursus. Zij sturen wekelijke updates per email en komen terug naar het Instituut tijdens de nazorgdagen. Zo wordt de techniek stapsgewijs afgebouwd tot het stotteren helemaal is overwonnen.

Elise van 15 jaar heeft alle stappen doorstaan en kan met trots zeggen dat ze helemaal gestopt is met stotteren. Wij ontvingen onderstaand bericht van haar.

“Mij gaat het heel erg goed. En ook zeker met het spreken. Als je een jaar geleden tegen mij had gezegd dat ik over een jaar niet meer zal stotteren had ik het niet geloofd. Maar het is toch echt zo! 

Nu ben ik begonnen met het afbouwen van de oefeningen. Ik doe dan een oefening niet. Maar met dagen als ik bijvoorbeeld iets spannend vind doe ik die oefening wel.

In de bijlage zit een werkstuk wat ik op school gemaakt heb met tekenen. Mijn thema was vloeiend spreken en ik heb het beeld van de vogel uitgebeeld!”