naar boven  

WERELD STOTTERDAG: Femke Merel van Kooten-Arissen: ambassadeur van het Del Ferro Instituut, 22 oktober 2020

15-10-2020

22 oktober 2020 - WERELD STOTTERDAG

Femke Merel van Kooten-Arissen: ambassadeur van het Del Ferro Instituut

Tweede kamerlid Femke Merel van Kooten-Arissen had als jong meisje een heftig stotterprobleem. Zo was ze jarenlang niet in staat om haar naam uit te spreken, ondanks intensieve logopedie. Het was Femke’s droom om vloeiend te kunnen spreken. Op haar dertiende overwon de bekende politica haar stotteren met behulp van de Del Ferro Methode. Vanaf 22 oktober 2020, Wereld Stotterdag, is Femke ambassadeur van het Del Ferro Instituut.

Femke Merel van Kooten-Arissen is een inspirerend voorbeeld van hoe dromen kunnen uitkomen. Want niet alleen leerde ze vloeiend spreken, ze bemachtigde zelfs een zetel in de tweede kamer der Staten-Generaal waar ze haar stem letterlijk laat gelden voor het Nederlandse volk. Nu, in haar voorbeeldfunctie, wil de 36-jarige Femke andere mensen die stotteren helpen zodat ook zij hun dromen kunnen waarmaken. Dit doet zij in de politiek en nu ook als ambassadeur van het Del Ferro Instituut.

Over het Del Ferro Instituut

Ruim 40 jaar behandelt het Del Ferro Instituut in Amsterdam mensen die stotteren. Meerdere malen is wetenschappelijk vastgesteld dat stotteren wordt veroorzaakt door ongecontroleerde bewegingen van de middenrifspier. Wanneer je deze ademhalingsspier vloeiend laat bewegen, is het niet mogelijk om te stotteren. Ook wordt veel aandacht besteed aan de psychische kant van het stotteren. Door de goede resultaten groeit het zelfvertrouwen en wordt spreekangst afgebouwd. Stotteren belemmert naar schatting 175.000 mensen in Nederland in hun ambities.

Bent u ook benieuwd naar de ideeën van Femke Merel van Kooten-Arissen omtrent stotteren? Op donderdag 22 oktober is het Wereld stotterdag. Een mooie, actuele gelegenheid om hier aandacht aan te besteden.