naar boven  

Probleem hebben met stotteren

30-09-2020

Niet alleen de mate van stotteren verschilt per persoon, ook hoe zij hierin staan. Er zijn mensen waarbij het stotteren veel invloed heeft op hun doen en laten. Anderen leren hiermee te leven. Del Ferro respecteert ieders keuze en vinden het belangrijk om eerst een oriënterend gesprek met mensen te hebben voordat zij aan de cursus deelnemen. Dit doen wij in een informatiegesprek waarin wij vragen naar de motivatie van een cursist.

Vaak komt naar voren dat het stotteren een belemmering vormt in hun leven, zowel sociaal als zakelijk. Zij hebben dan ook een hele hoge motivatie om het stotteren te overwinnen.

Het komt ook voor dat iemand zelf geen probleem met zijn of haar stotteren heeft maar het wel obstakels in het leven creëert, vooral op het zakelijke vlak.

Voor een baan bij de politie, brandweer, ambulance, leger en als piloot of dokter is communicatie ontzettend belangrijk en is het om carrière te maken makkelijker om vloeiend te spreken.

Dit kan genoeg redenen geven voor mensen om de cursus bij Del Ferro te doen. Hun dromen najagen en plezier hebben in het werk is voor veel mensen ontzettend belangrijk. Met deze motivatie en toewijding starten zij ons traject en kunnen zij niet 1, maar 2 dromen najagen.