naar boven  

Del Ferro op Duitse televisie, bij Stern TV RTL

23-09-2020

“Mijn droom is om medicijnen te studeren in Italië en arts worden. Alleen dat gaat niet omdat ik stotter. Mijn ouders en ik hebben in Duitsland, maar ook buiten Europa alles geprobeerd en veel geld uitgegeven om de oplossing voor mijn stotterprobleem te vinden, maar helaas ik stotter nog….”

Zo kwam Katharina Neugebauer 20 jaar geleden binnen bij het Del Ferro Instituut in Amsterdam. Teleurgesteld of er nog hoop was voor haar omdat ze tot haar 17de levensjaar, jaren logopedie had gevolgd en nog steeds stotterde.

Met de nodige motivatie begon ze aan de cursus en sprak vanaf de eerste dag vloeiend. Ze oefende super intensief en werd met de dag opgewekter. Haar toekomstdroom bleef niet bij een droom, maar veranderde in een werkelijkheid. Dol enthousiast schreef zij na de cursus een brief aan de toenmalige presentator van RTL Stern TV, Günther Jauch om haar ervaringen te vertellen.

Enige dagen later werden wij gebeld met de vraag of Stern TV een reportage mocht komen maken over deze unieke methode.

Zij volgden de 8-jarige Marvin Janaschek die gedoemd was om te blijven stotteren, zo was hem vertelt door verschillende logopedistes. Marvin, maar ook zijn moeder was ontroostbaar omdat hij stotterde en een uitzichtloze toekomst voor zich zag. Hij wilde net zo goed praten als zijn broer. Stern TV maakte een emotionele reportage en volgde Marvin in Duitsland, op school, thuis en het hele camera team reisde mee naar Amsterdam om zijn cursus en ervaringen bij Del Ferro te filmen.

Ingrid Del Ferro, samen met Marvin en Katharina live bij één van de best bekeken talkshows in Duitsland was voor iedereen een geweldig moment. Het Del Ferro Instituut had naam gemaakt in Duitsland. Het gevolg; razend enthousiaste en hoopvolle ouders, kinderen en volwassenen, die zich massaal gingen aanmelden voor de cursussen.

Een paar jaar later heeft Stern TV weer een item gemaakt over het afkomen van stotteren met de Del Ferro Methode en toen was Jonas Janka degene die zij met de camera volgden. Jonas stotterde hevig en was nog maar 7 jaar. Een hoog begaafd jongetje die gepest werd op school en één doel voor ogen had; vloeiend spreken!

Omdat het afkomen van stotteren pas echt interessant is wanneer je kunt laten zien dat stotteren definitief opgelost is, heeft Stern TV deze mensen na bijna 20 jaar weer opgezocht en een nieuwe reportage gemaakt.

Op 23 september 2020 om 22.15 uur een terugblik bij Stern TV met presentator Stefan Hallaschka, waar je kunt zien hoe het deze bijzondere mensen is vergaan. Hebben zij hun dromen waar kunnen maken en hoe spreken zij nu….

Ontzettend trots en dankbaar dat RTL Duitsland aandacht schenkt aan de lange termijn resultaten die je boekt wanneer je gemotiveerd bent om van het stotteren en spreekangst af te komen, zal Ingrid Del Ferro live haar expertise delen over de ins and outs van stotteren en het overwinnen hiervan.

RTL STERN TV, 23-9-2020, 22.15 uur.