naar boven  

Doe het zelf stottertherapie

10-08-2020

Oefening baart kunst met heel veel dingen in het leven. Een mens kan talenten hebben en door veel te oefenen wordt men hier goed in. Denk aan het bespelen van een instrument, beoefenen van een sport en uitoefenen van nieuwe werkzaamheden.

Hetzelfde geldt voor vloeiend spreken. Wanneer er veel geoefend wordt met vloeiend spreken ontwikkel je hier behendigheid en snelheid in. Daarbij heb je wel een spreektechniek nodig die werkt, ongeacht de situatie. 

De Del Ferro methode is een spreektechniek waarbij er direct vloeiend gesproken wordt, vanaf de eerste dag van de cursus. Tijdens de intensieve 5- of 6-daagse cursus word je bijgestaan door ervaringsdeskundigen als docenten. Zij hebben zelf gestotterd en hebben door het toepassen van de Del Ferro methode hun stotteren overwonnen. Onze docenten weten als geen ander wat je hebt meegemaakt, hoe het traject van een Del Ferro cursist eruitziet en hoe het is om helemaal automatisch vloeiend te spreken.

Het mooie van de methode is dat jij degene bent die vloeiend spreekt. Het is dus een doe het zelf stottertherapie onder begeleiding van professionals. Na de cursus blijven onze cursisten in contact met het instituut om ook in het nazorgtraject te worden voorzien van de juiste adviezen.

De combinatie van een spreektechniek die werkt en begeleiding van onze docenten met persoonlijke- en jarenlange ervaring staan aan de basis om het stotteren te overwinnen. Het zijn wel onze cursisten zelf die hun eigen droom waarmaken: vloeiend spreken.