naar boven  

Stotteren laten weggaan

30-07-2020

Een van de meest frustrerende dingen van stotteren is dat het komt en gaat. Het komt vooral als je echt niet wilt dat het er is.

Er kunnen periodes van dagen, weken en zelfs maanden zijn dat de mate van vloeiend spreken hoger is dan ooit. En dan kan het ineens voorkomen dat je veel meer stottert.

Helaas gaat het stotteren na een bepaalde leeftijd bijna nooit meer vanzelf over. Je zult de rest van je leven stotteren, terwijl de mate hiervan blijft fluctueren. Het kan van invloed zijn op gedrag en levenskeuzes.

Maar stotteren hoef je niet te accepteren. Er is een manier om het stotteren te laten verdwijnen. Met de Del Ferro methode leer je vanaf de eerste cursusdag vloeiend spreken. Het is een spreektechniek waarmee je het middenrif, de ademhalingsspier die verantwoordelijk is voor stotteren, kunt controleren. Vloeiend spreken in allerlei situaties en uitdagingen zorgt ervoor dat het zelfvertrouwen groeit en de onzekerheden steeds meer verminderen totdat alle spreekangsten zijn verdwenen.

Stotteren gaat niet uit zichzelf wel, maar je kunt het wel laten verdwijnen! Het heft in eigen handen nemen en dit proces met motivatie en toewijding aangaan geeft een zeer bevredigend en trots gevoel.

Wist je dat Del Ferro ook ademtherapie geeft aan mensen met adem gerelateerde problemen? Denk hierbij aan hyperventilatie, COPD, burn-out, slapeloosheid of niet functioneel ademen.