naar boven  

Nieuwste ontwikkeling: online cursus vloeiend spreken en ademtraining tegen hyperventilatie

30-07-2020

Al meer dan 40 jaar helpt het Del Ferro instituut wereldwijd mensen van het stotteren af te komen met intensieve cursussen. Door de jaren heen hebben er verschillende ontwikkelingen plaatsgevonden. Zo zijn er dependances opgezet in andere delen van Nederland en zelfs in Duitsland. Mensen vanuit het buitenland vlogen over om de cursus te volgen die hun leven zou veranderen. Eind 2019 is Del Ferro naar Miami in Amerika en naar Sri Lanka gegaan om daar voor een groep mensen de cursus te verzorgen.

Om nog meer mensen wereldwijd te kunnen helpen in het waarmaken van hun droom om vloeiend te spreken gaat Del Ferro mee met de tijd en de nieuwste technologieën door het opzetten van de online cursus. Met succes hebben wij al bewezen dat de techniek kan worden uitgelegd en kan worden toegepast op afstand. Daarbij hebben wij mensen uit Amerika, Canada en ons eigen land al bijgestaan in het oplossen van het stotteren.

De Del Ferro methode blijft een doe-het-zelf spreektechniek waarbij cursist en docent niet noodzakelijk in dezelfde kamer hoeven te zijn.
Door het interactieve les geven en thema’s aan te passen aan de cursisten is de aandacht en inzet even hoog als een klassikale cursus.

Dit succes zal in de toekomst vele deuren openen en geeft ons de mogelijkheid met meer mensen en culturen te werken!

Naast de ontwikkelingen binnen de stottertherapie groeit de populariteit voor de trainingen om adem-gerelateerde problemen tegen te gaan. Een disfunctionele ademhaling kan aan de basis staan van klachten die je in eerste instantie niet direct met je ademhaling associeert, zoals druk op de borst, een opgejaagd gevoel, duizeligheid, hyperventilatie, vermoeidheid, slaapproblemen, stress of een burn-out.