naar boven  

Impact van stotteren

30-07-2020

Mensen die vloeiend spreken hebben vaak geen notie wat de impact is wanneer iemand stottert. Hoe het stotteren het leven kan beïnvloeden en soms zelfs kan vernietigen. Want stel je voor dat je niet kunt zeggen wat je wilt zeggen en wanneer je dat wilt zeggen. Je kunt, wanneer je stottert, niet de persoon zijn die je daadwerkelijk bent.

Zo zijn mensen die stotteren vaak stiller dan zij zouden willen zijn en hangt de studiekeuze vaak van het stotteren af.

Iemand die stottert is communicatief minder vaardig dan een vloeiend sprekend persoon. Hierdoor kiezen mensen die stotteren vaak beroepen of hobby’s waar communicatieve vaardigheden minder van belang zijn.

Zo kan er zowel zakelijk als sociaal een bepaald beeld van iemand ontstaan wat niet het daadwerkelijke karakter weergeeft. Ze komen mensen stil, afwachtend en verlegen over terwijl iemand diep van binnen juist heel spontaan is.

Wij krijgen van ouders vaak te horen dat zij hun eigen kind niet meer herkennen nadat zij hebben geleerd om vloeiend te spreken. De ware aard van het kind komt boven en ze kunnen vaak niet meer stoppen met praten. De Del Ferro methode kan een leven compleet veranderen.

Andere problemen die voorkomen uit een verkeerd gebruik van de ademhaling kunnen ook impact hebben op iemands leven. Zo kan hyperventilatie ervoor zorgen dat mensen straatvrees ontwikkelen of niet meer op de snelweg durven te rijden. Door het leren van een efficiënte ademhalingstechniek kunnen verschillende adem-gerelateerde problemen zoals benauwdheid, slaap problemen, hyperventilatie of zelfs een burn-out verholpen worden. The Breathing Academy, powered bij Del Ferro geeft sinds jaren zeer succesvolle trainingen om deze klachten te overwinnen.