naar boven  

Terugblik op 2019 van Ingrid Del Ferro

22-07-2020

Het jaar loopt ten einde en ik blik terug op een heel bijzonder jaar. Met veel hoogtepunten, doelen die bereikt zijn en ook enkele dieptepunten. Het jaar begon geweldig met bezoek van Dennis Ensing die, met behulp van de Del Ferro Methode, van het stotteren is afgekomen. Hij was vastbesloten om zijn kennis over te brengen om zo ook anderen te helpen om van het stotteren af te komen. Daarnaast is Dennis ook in de organisatie mooie projecten aan het opzetten. Zoals een Facebook groep voor ex-cursisten en een buddy systeem zodat mensen na de cursus met elkaar in contact kunnen blijven en zo nodig ondersteuning van elkaar kunnen krijgen.

In september sloot nog een kanjer zich aan bij de Del Ferro familie, namelijk Michaela Maia. Michaela heeft ook gestotterd en gezien haar woonplaats Miami, is zij de spokes person van Amerika geworden voor Del Ferro. Dit past ook volledig in de nieuwe strategie die Del Ferro heeft om mensen wereldwijd de kans te bieden om van het stotteren  af te komen. Zo hebben wij in november onze succesvolle 5-daagse cursus in Miami, Florida gegeven en in december hebben wij een goede doel project in Sri Lanka ondersteund om ook daar mensen te helpen om weer vloeiend te leren spreken. Persoonlijk had ik ups en downs. De up is dat ik sinds een jaar een prachtige relatie heb en ik ontzettend gelukkig ben en de downer was dat mijn moeder eind oktober overleed, na een 10 jaar durende slopende hersenziekte. Zo zie je maar weer hoe het leven in golven beweegt. Dennis begint bij Del Ferro en voor Patrick Wijdenes vierden wij zijn 25-jarige jubileum bij Del Ferro.

Ik zie ontzettend uit naar 2020 waar we grote plannen hebben met onze hyperventilatie trainingen en een online stotter cursus. Verder staan op stapel dat wij een samenwerking aangaan met een grote logopedie praktijk in Duitsland die Del Ferro graag in hun praktijk wil hebben en staan volgende trips gepland naar the USA en Australië.

Rest mij jullie allemaal een prachtig 2020 te wensen met inspiratie, wijsheid en liefde. Volg je passie en neem uitdagingen aan om zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Ingrid Del Ferro