naar boven  

Stotteren en ademtraining

22-07-2020

In aanloop naar Wereld Stotterdag, vond ik het een goed idee om hierover te gaan bloggen.
Als directeur van het Del Ferro instituut met bijna 30 jaar ervaring op het gebied van stotteren en hyperventilatie, en als auteur van 3 boeken over stotteren, leek het mij tijd worden, om met mijn ervaring te gaan bloggen.

Een mooiere start dan vandaag, precies twee weken voor Wereld Stotterdag, kon ik mij niet voorstellen.

Wereld Stotterdag is voor een instituut als Del Ferro een prachtige dag om het thema stotteren publiekelijk aan de man te brengen. Stotteren wordt vaak nog ontzettend onderschat door onze niet stotterende samenleving. Vaak worden onbedoeld, kwetsende opmerkingen geplaatst. Een persoon die stottert houdt liever zijn mond, reageert eerder niet dan wel en duikt vaak nog wat dieper in zijn schulp. Degene met de niet bedoelde kwetsende opmerking is zich van geen kwaad bewust, omdat de persoon die stottert zwijgt…

Wereld Stotterdag is de uitgelezen dag om te kunnen ventileren en informeren waar je als instelling voor staat en om de niet stotterende medemens een kijkje te geven in de wereld van iemand die stottert. In mijn boek “Vanzelfsprekend” wordt dit op een subtiele en voor velen herkenbare manier gedaan. Op Wereld Stotterdag krijgt iedere bezoeker op onze speciale Open Dag een gratis exemplaar!

Wil jij ook eens komen proeven, beleven en ervaren wat de Del Ferro methode zoal biedt? Kom dan naar de gratis open dag en doe mee met bijvoorbeeld vloeiend telefoneren. Kijk hier voor meer informatie en hopelijk kan ik je begroeten op deze dag!
Wij reserveren graag een plek voor jou!