naar boven  

Enorme toename ex-corona patiënten bij The Breathing Academy

29-04-2020

PERSINFORMATIE

 Enorme toename ex-corona patiënten bij The Breathing Academy

Mensen leren efficiënt te ademen door speciale ademhalingstechniek

Amsterdam, 22 april 2020- In de laatste drie weken ziet Ingrid Del Ferro, CEO van The Breathing Academy, een grote toename van aanmeldingen van mensen die last hebben van hun ademhaling.

Del Ferro wijdt dit aan de Corona crisis. Veel mensen die zich aanmelden hebben Corona gehad en willen weer efficiënt leren ademen. Ingrid: “Een veel voorkomende klacht die ik hoor is dat men niet goed kan door ademen.”

Daarnaast zijn er veel mensen die bang zijn dat ze Corona kunnen krijgen of hebben gehad en raken daarvan zo in de stress dat hun ademhaling als het ware op hol slaat en gaan hyperventileren.

Ook een veel voorkomende klacht zijn slaapproblemen. Door de spanning en het piekeren liggen mensen vaak uren wakker waardoor er een slaaptekort ontstaat.

Longcapaciteit vergroot tot 70%

Wanneer je het benauwd hebt of gespannen bent, ga je oppervlakkiger en sneller ademen. De lucht gaat hierdoor sneller door de luchtwegen en wordt daardoor niet optimaal gefilterd. Daarbij komt dat wij door een oppervlakkige, stress ademhaling gemiddeld maar 30% van onze longcapaciteit gebruiken. Hierdoor krijgen we bij het inademen onvoldoende zuurstof binnen om ons systeem te zuiveren van afvalstoffen. Ons afweersysteem verzwakt. Als je dieper en efficiënter leert ademen verhoog je het zuurstofgehalte in je bloed, waardoor je je afweersysteem versterkt.

Unieke training

De training bij The Breathing Academy is een combinatie van de bekende ademhalingstechniek van de Del Ferro Methode en een unieke mentale training.Via gerichte oefeningen gericht op de training van de middenrifspier en flanken, leren cursisten hun adem te besturen zodat zij weer moeiteloos 60-70% van de longcapaciteit kunnen gaan gebruiken. De techniek draagt ook bij aan ontspanning waardoor stress klachten afnemen. Hoewel de unieke middenrif-ademhalingstechniek van de Del Ferro Methode het belangrijkste onderdeel van de training is, word er ook gewerkt aan de mentale gesteldheid zodat het zelfvertrouwen wordt versterkt en oude gedachtepatronen worden veranderd.

Ex corona patiënt Thea: (1 dag na de training)

Hallo,

Graag wil ik U informeren dat het gisteravond met slapen super is gegaan.Nadat ik de oefeningen had gedaan, stond ik vanmorgen heerlijk uitgerust op. Dit is sinds weken weer de eerste keer dat ik door heb geslapen!! Ook voel ik mij veel minder benauwd en kan weer beter doorademen.

Groepjes,Thea 

Over The Breathing Academy en het Del Ferro Institute

Het Del Ferro Instituut deed eind jaren 70 een revolutionaire ontdekking. Meerdere specialisten, longartsen en neurologen bevestigden de ontdekking. De Del Ferro Methode bleek een uiterst positieve uitwerking te hebben op de conditie en het uithoudingsvermogen van topsporters. Tevens werd aangetoond dat hyperventilatie klachten bij toepassing van deze methode direct verminderde en medicatie kon worden afgebouwd.

Ingrid Del Ferro is sinds 1992 CEO van het Del Ferro Institute en richtte 4 jaar geleden The Breathing Academy op.

https://breathingacademy.nl

______________________________________________________________________________________________________

Einde persinformatie

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor beeld- of videomateriaal van The Breathing Academy en overige informatie kunt u contact opnemen met:

The Breathing Academy

Ingrid Del Ferro

E : Ingrid@delferro.nl

T : 020-6761196