naar boven  

Wereld Stotterdag 2018

17-03-2020

Stotteren? Te gek voor woorden!

Het Del Ferro instituut helpt al 40 jaar mensen van het stotteren af en opent haar deuren op Wereld Stotterdag!

Amsterdam, 16 oktober 2018 - Naar aanleiding van Wereld Stotterdag nodigt het Del Ferro instituut in Amsterdam, stotteraars, geïnteresseerden en pers uit, voor kennismaking en interviews.

Revolutionaire ontdekking

Het is dit jaar exact 40 jaar geleden dat de Amerikaanse operazanger Len Del Ferro zijn revolutionaire ontdekking deed op het gebied van stotteren. Hij ontdekte als eerste in de geschiedenis dat de middenrifspier stotteren veroorzaakt. Deze internationale doorbraak in de wereld van stottertherapie en logopedie, druiste in tegen de algemene mening dat stotteren niet te genezen zou zijn en dat men stotteren moest accepteren.

Zijn ontdekking leidde tot een reeks van wetenschappelijke onderzoeken die Del Ferro’s theorie bewezen. Sindsdien volgden duizenden mensen, jong en oud, uit binnen- en buitenland trainingen aan het Del Ferro Instituut en leerden ze blijvend vloeiend spreken.

Vanwege dit bijzondere lustrum openen wij onze deur

Op Wereld Stotterdag, maandag 22 oktober, start een groep jonge mensen met een 10-daagse cursus. Wij bieden de mogelijkheid om een kijkje te nemen op de dag dat hun leven drastisch zal veranderen. U zult getuige zijn dat zij na enkele seconde al volledig vloeiend kunnen spreken…

Tevens zullen er twee ex-stotteraars aanwezig zijn die als geen ander kunnen vertellen hoe hun leven is veranderd sinds zij niet meer stotteren.

Over Del Ferro Instituut

Leonard Del Ferro deed 40 jaar geleden een revolutionaire ontdekking op het gebied van stotteren en ontwikkelde de Del Ferro Methode. Zijn dochter, Ingrid Del Ferro, heeft zijn levenswerk voortgezet en uitgebouwd. Zo  schreef zij haar boek “Vanzelfsprekend”.

De Del Ferro methode wordt vergoed door zorgverzekeraars.

Einde persinformatie
Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor beeld- of videomateriaal van de Del Ferro Methode, interviews met Ingrid Del Ferro en/of ex-stotteraars en overige informatie kunt u contact opnemen met:

Ingrid Del Ferro
Founder, Trainer & Coach

Del Ferro / The Breathing Academy
Apollolaan 50
1077 BB Amsterdam

T: +31(2)0- 676 11 96  
M: +31(0)6- 55 304 242
E:  info@delferro.nl