naar boven  

Stotteren en solliciteren

17-03-2020

Wat voor zoveel mensen die vloeiend spreken slapeloze nachten met zich meebrengt, is solliciteren voor iemand die stottert vaak een nachtmerrie.

Je weet dat je capabel bent voor deze job; je hebt de know how en deze baan ambieer je écht. Je hebt jarenlang uitgekeken tijdens je studie om jouw droombaan te verwezenlijken. En dan is het moment daar… je wordt uitgenodigd voor het eerste gesprek.

Je gedachten gaan alle kanten op, met de belangrijkste vraag; HOE ZOU HET SPREKEN GAAN? Genoeg slapen, niet teveel drinken, stress zoveel mogelijk elimineren, wat ontspanningsoefeningen doen. En dan is de dag daar. Je bent trouw gebleven aan je regime. Bij het voorstellen voel je je hart bonken in je keel en je handen worden klam. Zal het er vloeiend uitkomen of niet……ALTIJD maar weer die vraag. Want als het begin eruit is, dan gaat het meestal wel weer. En helaas, je hebt pech. Bij de eerste twee woorden gaat het nog, maar dan die naam. Je stottert en het stottermonster overmeestert en bepaalt dat jij tijdens dit gesprek niet alles laat horen wat er in je zit. Je zelfvertrouwen voel je afdalen naar het 0 punt en gefrustreerd verlaat je het gesprek.

Zo is het jarenlang gegaan, maar wat als je nu een techniek zou leren waarbij je gegarandeerd vloeiend zou spreken? Waarbij je als het ware een wapen krijgt tegen het stottermonster. Wanneer je zeker weet dat het spreken wél goed zal gaan en jij de persoon kan laten zien die je daadwerkelijk bent. Je zelfvertrouwen voel je per zin stijgen en je spreekangst verdwijnt als sneeuw voor zon. Een magische droom? Een utopie? Nee lieve mensen, dit is wat wij al 40 jaar bereiken met onze succesvolle 5-daagse cursus. Meld je aan voor een informatiegesprek en overtuig jezelf dat ook jij vloeiend kan solliciteren.