naar boven  

Kinderen beginnen vaak te stotteren door anderen te imiteren op jonge leeftijd

17-03-2020

We merken dat er veel feiten en fabels zijn m.b.t. stotteren. Een aantal van die fabels willen we de wereld uithelpen! Vandaag behandelen we: “Kinderen beginnen vaak te stotteren door anderen te imiteren op jonge leeftijd”.

Stotteren is aangeleerd gedrag. Iedereen die stottert is op een ander moment en om een andere reden gaan stotteren. Een speciale oorzaak is niet aan te wijzen. 

Stotteren begint meestal tussen het tweede en zesde levensjaar. Kinderen ontwikkelen zich mede door veel te kijken naar anderen en deze mensen te imiteren. Zo komt het ook vaak voor dat wanneer iemand in de klas of in het gezin stottert, het jongere kind dit gaat nadoen. Deze vorm van stotteren kan op den duur zo een gewoonte worden zodat het stotteren niet vanzelf over gaat en het kind door therapie daarvan afgeholpen moet worden.

Conclusie: het gebeurt vaak dat stotteren begint doordat kinderen dit imiteren op jonge leeftijd!