naar boven  

Een dag uit de 5-daagse cursus

17-03-2020

Op de 5e dag van de training behandelen wij het thema telefoneren.

Telefoneren is voor vele mensen die stotteren een nachtmerrie. De cursisten moeten leren hun conditionering te veranderen. Dus in plaats van te schrikken wanneer de telefoon gaat en in je angst te schieten, ga je actief je concentreren op de Del Ferro techniek.

De eerste cursist begint. We bellen één van de ouders op. Telefoon in de ene hand, de andere hand op de ribben. Rustig inademen en zegt dan. “ Hallo mam, je spreekt met Rogier. Ik ben hier op het Del Ferro Instituut en we doen nu een telefoonoefening. “ De reactie van zo´n moeder die haar zoon al een aantal dagen niet heeft gezien en ook niet heeft gesproken, is overweldigend. Voor het eerst hoor je je eigen kind vloeiend spreken, terwijl hij al sinds zijn 4e jaar gestotterd heeft. Blijdschap, verbazing en euforie maakt zich van zo´n moeder meester. De cursist blijft geconcentreerd doorpraten en stelt verschillende vragen. Het is prachtig om te zien dat diegene die de meeste angst hebben voor het telefoneren, plezier krijgen in dit gesprek. Sommige zijn bijna niet meer te stoppen. En de toehoorder, die is sprakeloos!