naar boven  

Stotteren fluctueert: je stottert en je spreekt vloeiend

05-03-2020

Een van de meest frustrerende dingen van stotteren voor sommige mensen is dat het fluctueert. Er zijn periodes dat het spreken vrij vloeiend gaat. Maar er zijn ook tijden dat er veel stotters zijn.
De huidige fase van je leven, je bui en je condities kunnen hier van invloed op zijn. De meeste mensen zullen meer stotteren in gespannen situaties.

Op het Del Ferro instituut krijgen wij ook cursisten die op het eerste gezicht weinig stotteren. Echter zijn de tijden waarin zij wel stotteren genoeg reden voor hen om dit probleem op te lossen. Het maakt hen niet uit wat anderen denken over het stotteren maar wat hun eigen gevoelens omtrent dit onderwerp zijn.

Anderen weten niet altijd wanneer er een stotter is (door bijvoorbeeld synoniemen te gebruiken) of wat er omgaat in gedachten voor, tijdens en na een stotter.
Zij hebben zelf moeite met het stotteren en volgen daarom de Del Ferro cursus.

Op de eerste dag van de cursus krijgen de studenten een wapen: De Del Ferro methode. Dit is een spreektechniek waar zij consequent vloeiend mee spreken. Dit moet consequent worden toegepast om behendigheid en snelheid te creëren. 

Er wordt nu altijd vloeiend gesproken, in plaats van vloeiend en stotterend. Als deze techniek wordt toegepast tijdens uitdagingen groeit het zelfvertrouwen en dalen de onzekerheden tot alle spreekangsten helemaal verdwenen zijn.

Je hebt totale controle over je spreken.