naar boven  

Stotteren door trauma

05-03-2020

Er zijn verschillende theorieën over hoe stotteren ontstaan is. De één is van mening dat stotteren erfelijk is, de ander beweert dat het stotteren wordt gekopieerd van ouders of klasgenoten. Ook zou het kunnen ontstaan omdat kinderen tweetalig zouden zijn opgevoed of dat het stotteren ontstaat door een trauma.

Bij trauma’s kunnen er verschillende dingen gebeurd zijn. Zo kan een verhuizing naar een hele nieuwe omgeving voor een kind een dusdanig impact hebben dat het kan gaan stotteren. Het hele gezin kan verhuizen maar ouders kunnen ook uit elkaar gaan waardoor het leven van een kind anders wordt dan altijd gewend.

Een tragische gebeurtenis zoals overlijden van een geliefde behoort tot de theorieën waardoor iemand, jong of oud, zou kunnen gaan stotteren.

Bij Del Ferro kijken we niet naar hoe het stotterprobleem ontstaan is, aangezien wij van mening zijn dat hoe een probleem ontstaat, van ondergeschikt belang is als er een oplossing voor het probleem is. Het Del Ferro Instituut focust zich op het overwinnen van het stotteren door middel van het toepassen van een unieke spreektechniek. Deze techniek werk bij iedereen die stottert, ongeacht de oorzaak.