naar boven  

Spreekangsten overwinnen

05-03-2020

Door jarenlang stotteren ontstaan er voor veel mensen spreekangsten voor bepaalde letters en voor bepaalde situaties en/of personen.

Voorbeelden van deze situaties of personen zijn spreekbeurten op school, presentaties op werk, voor een grote groep spreken, nieuwe mensen ontmoeten, mensen met hiërarchie en telefoneren. 

Door negatieve ervaringen in deze situaties worden spreekangsten erger en kunnen mensen zich al ruim voordat deze gebeurtenis plaatsvindt zorgen maken.

Spreekangsten zijn te overwinnen door deze situaties juist op te zoeken. Echter moet je wel een wapen hebben om deze uitdagingen aan te gaan.  

De Del Ferro Methode is het wapen waarmee direct vloeiend gesproken wordt. Op de eerste dag van de cursus leren de cursisten een spreektechniek waarbij er niet gestotterd kan worden. Deze spreektechniek wordt direct toegepast in de lunchpauze waardoor bestellingen vloeiend worden volbracht. De cursisten hebben zojuist hun eerste overwinningsgevoel gecreëerd!

Het continue succes van vloeiend spreken zorgt voor een stijging van het zelfvertrouwen en een daling van spreekangsten. Zo worden er ook steeds grotere uitdagingen aangegaan gaandeweg en na de cursus.

Deze spannende situaties worden met betrekking tot het vloeiend spreken geen uitdagingen meer hoe vaker dit succesvol wordt volbracht.