naar boven  

Kan ik beter een baan nemen waarbij ik niet zoveel hoef te praten?

05-03-2020

Voor veel mensen die stotteren is het een grote uitdaging om met een stotterprobleem hun droombaan te vervullen.

Ik zie helaas vaak dat mensen een baan accepteren die zij eigenlijk niet ambiëren  en waar zij niet de nodige voldoening uit halen. De keuze om een baan te nemen waarbij zij niet alles uit henzelf kunnen halen, wordt vaak door spreekangst beïnvloed. Vele jaren van stottertherapie, logopedie en psychotherapie hebben er vaak niet toe bijgedragen het spreken op zo’n niveau te krijgen, waardoor men dat doet waar het hart naar uitgaat en waar men ook voor heeft geleerd. Vaak presteer je met een stotterprobleem onder je niveau…

Een verdrietige situatie die echter niet in stand gehouden hoeft te worden. Want wat als je nu vloeiend leert spreken? Zelfverzekerd en zonder spreekangst alles kunt zeggen wat je wilt zeggen? Waardoor deuren open staan om op die baan te solliciteren waar jij echt blij van wordt?

Laat het stotteren niet jouw toekomst bepalen, maar bepaal zelf voor een stottervrij leven!