naar boven  

Is stotteren en spreekangst te overwinnen?

05-03-2020

Stotteren hoeft niet geaccepteerd te worden. Het stotterprobleem kan door training en discipline volledig verholpen worden.

Vele stottertherapieën werken met een behandelmethode waarbij er gefocust wordt op erkenning en acceptatie van het stotteren. Maar wat als iemand zijn of haar probleem niet wil accepteren? Wat als een stotterend persoon net zo snel, spontaan, direct en vooral vloeiend wil praten als de andere 99% van de wereldbevolking? Mensen praten met of tegen elkaar om te communiceren, om informatie over te brengen. Ondanks de technologische ontwikkelingen is communicatie nog steeds een belangrijk onderdeel van ons bestaan.

De Del Ferro Methode is puur gericht op het oplossen van het stotterprobleem en het overwinnen van spreekangst. De methode en de verschillende thema’s worden hoofdzakelijk uitgelegd door ervaringsdeskundigen die door het toepassen van de Del Ferro Methode van het stotteren af zijn gekomen en hun spreekangst hebben overwonnen.

Vanaf de eerste cursusdag leren cursisten de een spreektechniek waarbij er niet gestotterd zal worden, ongeacht in welke mate zij voorheen stotterden. Met de Del Ferro Methode worden cursisten naar buiten gestuurd om deze technieken in alledaagse situaties toe te passen. Het consequent vloeiend spreken resulteert in een toenemend zelfvertrouwen en het afbouwen van spreekangsten.

Na een korte periode zijn het lichaam en de hersenen gewend alleen maar vloeiende zinnen te produceren. Er is geen spreektechniek meer nodig en het stotterprobleem is helemaal opgelost, een overwinning en een nieuwe start in een stotter- en angstvrij leven!