naar boven  

Behandeling stotteren

05-03-2020

Stotteren is een spraakstoornis waarbij de spraakbeweging niet vloeiend verloopt. Klanken of lettergrepen worden herhaald of verlengd. Soms worden ze er met veel spanning uit geperst. Daarnaast kunnen zich begeleidende symptomen voordoen.

Er zijn verschillende behandelingen voor het stotteren, afhankelijk van de hulpvraag van een persoon met een stotterprobleem. Bij de logopedist of bij het stottercentra wordt er geleerd om het stotteren te erkennen en vervolgens te accepteren. In deze behandelingen krijgen stotterende mensen vaardigheden en technieken uitgelegd om beter met het stotteren om te gaan.

Echter, als iemand een bepaald probleem heeft wilt men vaak dit probleem het liefst oplossen. Met betrekking tot het stotteren bestaat er een behandeling om dit probleem op te lossen: de Del Ferro Methode.

De Del Ferro Methode is een unieke wetenschappelijk beproefde methode voor iedereen die stottert en gemotiveerd is om hiervan af te komen. Het is een uiterst doeltreffende training om het stotteren en de angst voor letters, woorden, situaties en personen definitief te overwinnen.
​​​
De methode is gericht op het oplossen van het stotterprobleem en niet op de acceptatie van het stotteren. De specifieke Del Ferro middenriftraining is het hoofdbestanddeel van de behandeling.

Op de eerste cursus dag passen de cursisten de Del Ferro spreektechniek toe waarbij zij niet meer stotteren. Doordat zij direct vloeiend spreken stijgt het zelfvertrouwen en verdwijnen spreekangsten. De methode wordt dusdanig afgebouwd dat de cursisten na een korte periode van hun leven geen spreektechniek meer nodig hebben en nooit meer stotteren.

De Del Ferro Methode is de geschikte behandeling voor mensen die een probleem hebben met hun stotteren en gemotiveerd zijn om hiervan af te komen.