naar boven  

Spreekangst

18-02-2020

Het spreken voor een groep is niet voor iedereen weggelegd. Er zijn personen op de wereld die ervan genieten om op het podium te staan en alle aandacht te krijgen. Voor anderen, bijvoorbeeld mensen die stotteren, is het een ware nachtmerrie. 

Veel mensen vinden een spreekbeurt, presentatie of sollicitatiegesprek een spannende gebeurtenis. Alleen bij 99% heeft dit geen invloed op hun spraak. Voor mensen die stotteren wel. Er kan in zo een situatie meer gestotterd worden dan gebruikelijk waardoor er spreekangsten ontstaan. Men houdt er een negatieve ervaring aan over en kijkt hier vervolgens tegenop. Dit kan mensen weerhouden om vervolgstappen te maken in hun carrière, werk te presenteren of nieuwe mensen te ontmoeten.

Angsten overwin je door deze situaties aan te gaan. De Del Ferro methode is een spreektechniek waarbij er vloeiend wordt gesproken, ongeacht de situatie. Vloeiend spreken staat gelijk aan succes, wat het zelfvertrouwen vergroot en onzekerheden laat afnemen tot alle spreekangsten zijn verdwenen.