naar boven  

Stotteren heeft ook impact op familie

07-02-2020

Een ouder wil het beste voor hun kinderen en wil niet dat hen iets wordt belemmerd in het bereiken van hun dromen en doelen. Omdat zij zien en merken wat voor een impact stotteren op een leven kan hebben zoeken ouders hulp bij dit probleem en komen ze uit bij het Del Ferro Instituut. 

Net als bij andere vormen van opvoeden doen zij wat het beste om hun kinderen te helpen. Ouders kiezen ervoor om juist de kinderen veel te laten spreken en niet te laten worden tegengehouden door het stotteren. Andere ouders vinden het lastig om hun kinderen te aanschouwen als zij moeite hebben met het uitspreken van letters en woorden en spreken dan voor de kinderen. 

Omdat zij zien en merken wat voor een impact stotteren op een leven kan hebben zoeken ouders hulp bij dit probleem en komen ze uit bij het Del Ferro instituut.

Wij stimuleren ouders er tijdens de lessen bij te zijn. Zo merken wij dat het betrokken zijn van ouders tijdens de cursuss een positieve invloed heeft op het niveau van de groep. Soms acteren zij ook als een verlengstuk tussen de docenten en de groep.

Tijdens en na de cursus zien ouders, familie en vrienden een complete turn-around. Wij krijgen cursisten die erg stil binnen komen en als een spraakwaterval weggaan. Zij zijn stil geworden omdat zij het stotteren niet leuk vinden maar diep van binnen vinden zij spreken heerlijk. Het plezier in het spreken komt terug.