naar boven  

Del Ferro goes global!

10-10-2019

Del Ferro goes global!

1% van de wereldbevolking stottert. Dat betekent dat dagelijks 60 miljoen mensen belemmerd worden in hun functioneren in het dagelijkse leven.

De algemene opinie is dat stotteren niet te verhelpen is en daardoor leren mensen vaak dat ze moeten leven met het stotteren. “Onzin”, zegt Ingrid Del Ferro, directeur van het Del Ferro Instituut. “Wij gaan wereldwijd mensen laten zien dat stotteren echt op te lossen is!” Del Ferro bewijst al ruim 40 jaar dat stotteren te overwinnen is. “Onze missie is dan ook om zoveel mogelijk mensen vloeiend te leren spreken zodat zij zonder belemmeringen het maximale uit hun leven kunnen halen.”

Tot op heden was Del Ferro voornamelijk actief in Nederland en Duitsland maar om onze missie te kunnen verwezenlijken hebben wij besloten om wereldwijd mensen van het stotteren af te helpen. Daarom reizen wij binnenkort af naar Sri Lanka en de Verenigde Staten. Andere landen zullen volgen.

Del Ferro gaat stotteraars in Sri Lanka van het stotteren afhelpen

Enkele maanden geleden werd Del Ferro benaderd door een Duits echtpaar om Ayesh, een 25-jarige jongen in Sri Lanka, te helpen van zijn stotterprobleem af te komen. Ayesh was hun chauffeur en gids tijdens hun vakantie in Sri Lanka. Zij bemerkten hoe het stotteren Ayesh beperkte in zijn dagelijkse leven en bij het uitoefenen van zijn beroep. Door het stotteren werd zijn frustratie soms zo groot, dat hij stiller was dan dat hij wou zijn. De strijd die Ayesh voerde met het stotteren, was voor hen zo aangrijpend dat zij besloten hem te helpen om hem zodoende een beter leven te kunnen laten leiden. Bij thuiskomst contacteerde ze een Duitse logopediste, die hen doorverwees naar Del Ferro.

Toen Ingrid Del Ferro, directeur van het instituut, dit hoorde, was zij zo geroerd door dit prachtige verhaal dat zij direct besloot om niet alleen Ayesh, maar vanwege de armoede in Sri Lanka, meerdere Sri Lankanen de kans te geven om gratis de 5-daagse Del Ferro cursus te volgen.

Dennis Ensing, één van de Del Ferro docenten, die zelf met behulp van deze methode zijn stotteren compleet heeft overwonnen, reist af naar Sri Lanka en zal in december starten met dit liefdadigheidsproject. Ayesh uit de Sri Lankaanse stad Beruwala en Sasi uit Ella kunnen niet wachten om te leren hoe zij van hun stotteren afkomen.

Land van de onbegrensde mogelijkheden 

In november staat er een 5-daagse training in Miami gepland om daar de eerste Amerikaanse cursus te geven.  Ook in de Verenigde Staten, het geboorteland van de grondlegger van de Del Ferro Methode en het land van de onbegrensde mogelijkheden, laat Del Ferro zien dat stotteren volledig te overwinnen is.