naar boven  

Naar Sri Lanka als pro-bono project

01-10-2019

1% van de wereldbevolking stottert. Dat betekent dat dagelijks 60 miljoen mensen gebukt gaan onder het stotteren.

De algemene opinie is dat stotteren niet te verhelpen is en daardoor leren mensen die stotteren vanuit de logopedie dat ze moeten leven met het stotteren. Onze missie is om wereldwijd zoveel mogelijk mensen vloeiend te leren spreken zodat zij zonder belemmeringen het maximale uit hun leven kunnen halen.  Daarom reizen wij dit jaar af naar Sri Lanka.

Enkele maanden geleden werd Del Ferro benaderd door een Duits echtpaar om Ayesh, een 25-jarige jongen in Sri Lanka, te helpen van zijn stotterprobleem af te komen. Ayesh was de chauffeur en gids tijdens hun vakantie in Sri Lanka. Zij bemerkten hoe het stotteren Ayesh beperkte in zijn dagelijks leven en bij het uitoefenen van zijn beroep. Door het stotteren werd zijn frustratie soms zo groot, dat hij stiller was dan dat hij zou willen zijn. De strijd die Ayesh voerde met het stotteren was voor hen zo aangrijpend dat zij besloten hem te helpen zodat hij een volwaardig leven kan leiden. Een leven zonder stotteren…. Bij thuiskomst contacteerde ze een Duitse logopediste die hen doorverwees  naar Del Ferro.

Toen Ingrid Del Ferro, directeur van het instituut, dit hoorde, was zij zo geroerd door dit prachtige verhaal dat zij direct besloot om niet alleen Ayesh, maar vanwege de armoede en de huidige situatie in Sri Lanka, meerdere Sri Lankanen de kans te geven om gratis de 5-daagse Del Ferro cursus te volgen.

Zo zal de 18-jarige Sasi uit Ella ook deelnemen aan de cursus. Sasi kwam met de Del Ferro methode in aanraking door een oud cursist die op doorreis was door Sri Lanka. Toen hij niet uit zijn woorden kon komen heeft zij de methode uitgelegd en sindsdien hielden zij contact.