naar boven  

Onze Joas heeft vanaf 1 februari 2016 NOOIT MEER GESTOTTERD!!

23-11-2017

Onze geweldige zoon Joas werd in 2005 geboren. Vanaf de leeftijd van ongeveer 2 jaar bemerkten wij dat zijn taalontwikkeling niet goed op gang kwam. Wij werden verwezen naar logopedie en later naar een Aurispeuterzaal en Aurisschool. (Dit zijn groepen of scholen speciaal voor taalontwikkelingsstoornissen.)

Vanaf zijn 6e levensjaar was de taal zodanig bijgetrokken dat Joas de overstap kon maken naar het reguliere onderwijs. Al gauw ontwikkelde hij helaas een stotterprobleem. De logopedist werd weer ingeschakeld. Dagelijkse oefeningen, wekelijkse ritjes naar logopedie. Tot de basisschooljuf ons belde en zei dat het stotteren echt een groot probleem was en Joas meer en meer het spreken in de klas ging vermijden. Thuis bemerkten wij dit ook. De juf vroeg of wij weleens van de Del Ferro methode hadden gehoord. Een oud-leerling van haar was zodoende met succes van het stotteren afgekomen.

Gegoogeld, overgestapt van zorgverzekering, naar de open dag bij Del Ferro in Amsterdam gegaan.. Zou dit de oplossing zijn?

Maandag 1 februari…startdag van de cursus. Patrick legde de methode haarfijn uit aan de groep. Eerst even rondje voorstellen. Het viel direct op, hoeveel cursisten bepaalde woorden of letters probeerden te vermijden…. Maar wie schetst onze verbazing? Methode toepassen? Dan is het stotterprobleem direct verdwenen!! Ongelooflijk… Het draait kortweg gezegd om methode toepassen, oefeningen zeer consequent uitvoeren en oefenen, oefenen, oefenen.

Wat een openbaring… Onze Joas heeft vanaf 1 februari 2016 NOOIT MEER GESTOTTERD!! Zelfvertrouwen is met 200% gestegen. Heeft nu zeer regelmatig tijdens de maaltijden en in het gezinsleven het hoogste woord. We zeggen het nooit, gezien het verleden, maar we weten nu waar de uitdrukking “de oren van het hoofd kletsen” vandaan komt…J. Is veel vrijer geworden in zijn contacten. Spreekt dagelijks af met vrienden. Doet in de klas z’n zegje. Kortom is een heel ander kind geworden. Is letterlijk uit z’n schuld gekropen. Tegen iedereen, maar dan ook iedereen zouden wij willen zeggen: stotteren? Mee leren leven? Accepteren? Onzin!! Kies voor de Del Ferro methode. Volg strikt de methode op, oefen, doe je oefeningen en je zult ontdekken: SPREKEN IS GOUD, MOETEN ZWIJGEN IS ZO ZWAAR ALS LOOD!!