naar boven  

Ingrid Del Ferro: positief zelfbeeld is de sleutel tot succes

23-11-2017

Bij mensen die stotteren is het zelfbeeld vaak erg laag. Mede door de pesterijen die zij hebben moeten meemaken wanneer zij stotterden en de vaak jarenlange resultaatloze therapieën, blijkt uit onderzoek dat het zelfbeeld van deze mensen vaak erg laag is.

Zij hebben door de jaren heen het geloof in henzelf verloren. Vinden zich vaak een ‘looser’, hetgeen zij dan ook uitstralen. Bij Del Ferro leren deze mensen zichzelf opnieuw kennen. Want, wanneer je de focus legt op dat wat niet goed aan jezelf is, of je je aandacht richt op dat wat (nog) niet goed gaat, je eigenlijk nooit tevreden kunt zijn met verbeteringen die je behaalt. Puur omdat de focus niet ligt op dat wat goed gaat, maar op dat wat niet goed gaat.

Daarnaast zijn er ontzettend veel mensen, die ‘perfectionistisch’ zijn. Maar eigenlijk is dit een verkapte vorm van een negatief zelfbeeld. Deze groep mensen doen het namelijk nooit goed genoeg (voor henzelf). Zij leggen de lat zo hoog dat zij ‘kleine’ verbeteringen, niet als iets positiefs zien. (Ik had het toch veel beter kunnen doen)

Complimenten komen bij deze mensen ook niet binnen. Want als jij jezelf een ‘nul’ vindt, en een ander geeft jou een compliment, dan komt dat compliment niet binnen, omdat je het nl. zelf niet vindt.

Op deze manier wordt het ontzettend lastig om aan je doel te komen, zo niet onmogelijk.

Het is prachtig om te zien wat er kan gebeuren met mensen, wanneer je hen uitlegt dat een negatief zelfbeeld eigenlijk een gewoonte is van negatief denken. En dat jij, alleen jij alleen, verantwoordelijk bent, voor jouw eigen gedachten. Dat jij de macht hebt om anders te gaan denken over jezelf.

Hiervoor bieden wij tools en oefeningen aan, die razend goed werken. Mensen kunnen al na een paar dagen, zichzelf opnieuw leren kennen. Zichzelf door een nieuwe bril kunnen bekijken. Kunnen gaan beseffen dat zij een uniek en daardoor waardevol persoon zijn, met ontzettend veel fantastische kwaliteiten.

Op deze manier, gaan zij ook inzien dat zij trots op zichzelf kunnen worden waardoor het zelfrespect gaat groeien.

Dit is de sleutel tot succes. Op deze manier ga je van ‘problemen’ een uitdaging maken, zullen complimenten weer binnen komen en word je weer trots op jezelf, waardoor je een volwaardig en gelukkig mens zult worden.

Het afkomen van stotteren is dus meer, dan een spreektechniek…Zoals één van de legendarische uitspraken van Johan Cruyff luidt; topsport is 25% techniek en 75% mentaal werk. Dat geldt ook wanneer je een stottervrij leven wil leven. Daar staan wij voor; mensen weer met zelfrespect en een vloeiende spraak het leven te laten vieren!

Ingrid.