naar boven  

Door jullie stotter ik niet meer en mijn zoontje van 3 jaar ook niet meer

23-11-2017

Marcel kwam met zijn zoontje Mike voor een informatiegesprek. Mike stotterde hevig, maar bleek nog wat te klein te zijn om de cursus te volgen. Vandaar dat zijn vader Marcel besloot om aan zijn eigen lichte stotterprobleem te werken, in de hoop dat dit een positieve uitwerking zou hebben op het spreken van zijn zoontje. Dit bleek inderdaad een schot in de roos. Zowel Marcel is volledig van zijn stotteren genezen en de kleine Mike stottert sindsdien ook niet meer. Aangezien kinderen een imitatie gedrag hebben, heeft Mike zowel het stotteren als het vloeiende spreken van zijn vader overgenomen. Lees hier zijn verslag;

Ik ben helemaal stottervrij en Mike (mijn zoontje van nu 3 jaar) ook (tot zover).

Mike praat al 3 weken vloeiend. Wat me echt is opgevallen bij hem is dat hoe jong hij ook is, met de Del Ferro methode spreken gaat altijd 100% stottervrij. Hoe slecht zijn dag ook was, het spreken is vloeiend. Hij heeft dus altijd dankzij dit een keus gehad in stotteren of niet. 

Verder wil ik nog melden dat ik zeker weet dat dit bij hem niet vanzelf was overgegaan omdat ik het levende bewijs ben! Ik stotter nu niet meer (na 40 jaar). Wat we dus gedaan hebben met hulp van jullie en van de logopedie dat werkt!

Verder doe ik nooit meer iets. Dus geen oefeningen en ook geen spreek techniek. Ik heb nooit meer spreekangst en het gaat top.

Door jullie stotter ik niet meer en mijn zoontje ook niet meer!

Dus nogmaals bedankt!

met vriendelijke groet,
Marcel