naar boven  

Programma OverWinnaars van Arie Boomsma op Net 5

05-05-2017

Zondag 15 mei 2016 om 21.45 is het zover… Dan kun je zien dat dromen uit kunnen komen tijdens het nieuwe programma OverWinnaars van Arie Boomsma op Net 5.

Na een intensieve training gaat Mattijs zijn grootste uitdaging aan; spreken voor een uitverkocht concert van Douwe Bob.

Mattijs heeft ontzettend gestotterd. Ik denk dat ik in mijn praktijk nog niet zo’n heftig stotterprobleem heb meegemaakt als dat van Mattijs. Mattijs stotterde zo erg, dat hij eigenlijk niet meer kon spreken. Dat wat hij wilde zeggen schreef hij op zijn mobiel en liet dat aan de mensen lezen. Daarnaast was Mattijs verslaafd aan alcohol en hard drugs. Vorig jaar deed Mattijs als laatste poging de 10-daagse cursus. Na jarenlange logopedie behandelingen, waar hij leerde het stotteren te omarmen, begon zijn nieuwe leven.

Omarmen van het stotteren was geen optie voor Mattijs. Hij haatte het stotteren zo erg en iets wat je haat wil je liever niet omarmen. Dus Mattijs was klaar om korte metten te maken met stotteren. Aangezien het gebruik van alcohol en drugs niet samengaat met onze training, kickte Mattijs volledig af van zijn verslavingen tijdens het overwinnen van zijn stotterprobleem!

Naast reguliere nazorgdagen heb ik individueel kei hard gewerkt met Mattijs om zijn grootste uitdaging uit zijn leven aan te gaan. Wij hebben uren gewerkt aan zijn zelfbeeld, tekst interpretatie, intonatie, techniek, ademtraining en zelfvertrouwen.

Mattijs is een jongen die een onuitputtelijk uithoudingsvermogen heeft, en heeft alles gegeven wat hij had. En dat werd beloond. En hoe!

Hij sprak de zaal toe bij het concert van singer-songwriter Douwe Bob in een volle Oosterpoort in Groningen.

Zondag 15 mei 2016 om 21.45 uur te zien op Net5 in OverWinnaars, een nieuw programma van Arie Boomsma.

Voor Mattijs is een droom uitgekomen. De jongen die nooit kon praten, die niet kon communiceren, heeft voor honderden mensen een emotionele speech gehouden. De zaal was doodstil en barste los, nadat Mattijs zijn laatste zinnen zei:

“Dit is voor mij een hele grote stap.Een droom die uitkomt. Ik heb dit laatste jaar meer bereikt dan in mijn hele leven.

Van depressie tot jaren drank en drugs gebruik, naar een jongen die weer zin heeft in het leven en alle kansen aanpakt.

Ik ben het voorbeeld dat als je in de put zit en het echt niet meer ziet zitten, er ALTIJD een uitweg is. Ik wil iedereen bedanken die mij heeft geholpen van het stotteren af te komen.

Dank jullie wel…”

De euforie was enorm. Zijn pleegouders, vrienden, mensen in het publiek, het team van Arie Boomsma en uiteraard ikzelf; iedereen was geemotioneerd en ontzettend blij voor Mattijs. Maar diegene die op wolken loopt is de OverWinnaar zelf. Dat is Mattijs die heeft laten zien, dat je, ondanks alles, met doorzettingsvermogen, het hoogste doel kunt bereiken. Ik ben trots en dankbaar dat ik hem hierin mocht begeleiden.

Met enorm respect voor Mattijs,

Ingrid